KAWA MIELONA Z MNISZKA LEKARSKIEGO
Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci.
Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji.
Kawa mielona z mniszka lekarskiego wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju.
Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne.
-Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby.
-Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu.
-Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha.
-Poprawia metabolizm.
-Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii.
-Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów.
-Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem.
Sposób parzenia:
Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.