KOMBUCHA (KOMBUCZA)
PŁYNNY KONCENTRAT Z GRZYBA HERBACIANEGO
Grzyb herbaciany -grzybek japoński
Kolonia bakterii i specjalnej koloni drożdży ,należy do grupy SCOBY (Symbiotic Cultures od Bacteria and Yaests)
Zawiera kwasy organiczne (m.in.kwas octowy,mlekowy i glukonowy) ,witaminy z grupy B, wiatminę C ,składniki mineralne (cynk,magnez,wapń,żelazo,miedź)
-zawiera probiotyki -przywraca mikroflorę jelit po antybiotykoterapii,wzmacnia system immunologiczny,hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych
-alkalizuje organizm
-poprawia trawienie i wspomaga prace wątroby i trzustki
-pobudza metabolizm
-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej
-łagodzi zapracia
-detoksykuje organizm
-oczyszcza krew
-reguluje poziom cholesterolu
-zapobiega miażdżycy
-zapobiega nowotworom
-łagodzi bóle głowy i migreny
-zapobiega nowotworom
-pobudza komórki do regeneracji
-zmniejsza kamienie nerkowe
-pomaga w zapaleniu pęcherza moczowego
-poprawia wzrok
-zmniejsza siwienie włosów
Skład :wyciąg z kombuczy,herbata,cukier,kwas organiczny
Sposób uzycia:
Dorośli 3 razy dziennie 2 łyżki na 100-150 ml wody
Dzieci od 5 lat 1 łyżka na 100-150 ml wody
Przeciwwskazania:indywidualna nietolerancja
Nie zawiera alkoholu i konserwantów ,dlatego po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce.
Nieszkodliwy po dłuższym okresie stosowania.