Powstaje z nektaru zebranego przez pszczoły z kwiatów rzepaku.
Miód rzepakowy jest bezbarwny lub o słomkowym kolorze. Jest bardzo słodki, mdły, a także lekko gorzkawy, o wyczuwalnym zapachu kwitnącego rzepaku. Zawiera dużo glukozy, więc krystalizuje bardzo szybko i staje się „smalcowaty”. Ponieważ w jego składzie znajdują się niemal wyłącznie cukry proste jest łatwo przyswajalny przez wątrobę.
Miód rzepakowy ma własności:
- wzmacniające organizm
- polecany przy chorobach serca,
- układu krążenia, wątroby, dróg żółciowych, miażdżycy
- stanach zapalnych górnych dróg oddechowych.
- wyrównuje niedobory potasu, obniża ciśnienie krwi, poprawia zaopatrzenie mięśnia sercowego w tlen i pierwiastki odżywcze.
Stosowany jest również zewnętrznie przy chorobach skóry i oparzeniach. Przyspiesza gojenie się ran.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.